Island del 3 - Gejser.

En av dagarna åkte vi och red islandshästar och fortsatte sedan med The Golden Circle tour där man bland annat får se gejsrar, ett jättestort vattenfall och en nationalpark. Vi börjar med gejser och vattenfallet Gullfoss. 
 
...Nu var vi tillbaka på det här med vädret igen. Efter att vi hade ridit häst i spöregn på förmiddagen somnade vi båda på bussen på väg till Geysir. När jag vaknade och tittade ut var det helt vitt utanför, det snöade! Så bilderna från Geysir och Gullfoss är inte så bra, tyvärr.. Vi får helt enkelt åka tillbaka en annan gång då risken för snö är mindre ;)
 
Bilderna på gejsern är i alla fall på en gejser som heter Strokkur som har utbrott väldigt ofta, typ med fem minuters mellanrum. Nära Strokkur ligger den större gejsern Geysir som ni kanske hör har gett namnet till detta fenomen. Vi råkade dock höra en som berättade att Geysir har "gått sönder" i och med ett jordskalv för ett tag sedan som gjorde att det inte byggs upp samma tryck för att spruta upp vatten. Väldigt häftigt att se i alla fall!
 
En fantastisk turkos liten pöl nära Strokkur. Och ja, som sagt så snöade det så mycket när vi var vid Gullfoss att det här är typ den enda bilden jag är nöjd med som ni får se.
 
Sista stoppet på Golden Circle kommer i nästa inlägg.
 
 
 
Publicerat i Foto
Taggar: Island