DIY - Ampel.

Dagens pyssel blev en ampel att hänga blomkrukor i. Har ju kommit på att det är trevligt med krukväxter så det har blivit betydligt fler i huset än vad det var i lägenheten (märktes igår när jag skulle vattna..). Jag tycker att det är fint att variera med att ha krukorna ståendes i lite olika höjder i fönsterbrädorna, på möbler, i hyllor och hängandes. Så det blev alltså en ampel att hänga i fönstret!
 
För att göra en likadan behöver du:
Bomullssnöre
1 träkula 37mm
4 träkulor 25mm
1 träring
Sax
Kruka
 
Gör så här:
1. Häng träringen i en krok på lämpligt ställe. Förslagsvis där du tänkt hänga ampeln. Dra igenom bomullssnöre och klipp i lagom längd. Jag klippte den vid fönsterbrädan för att ha lite extra. Upprepa fyra gånger så du har åtta trådar som hänger ner.
 
 
2. Knyt en knut med alla snören längst upp under ringen. Trä på en stor träkula och knyt en knut under den.
 
 
3. Ta två trådar och trä på en kula, här kan du knyta en knut om du vill för att hålla kulan på plats, jag valde att inte göra det och då får en trä på en till kula på två trådar intill sen ta en tråd från under den ena kulan och en tråd från under den andra kulan och knyta ihop dem. Fortsätt varvet runt så att det ser ut så här.
 
 
4. Sen fortsättet du med samma princip så långt du vill, beroende på hur stor kruka du har. Alltså, ta en tråd från en knut och en tråd från knuten bredvid och knyt en knut lite längre ner och gör likadant på alla fyra.
 
 
5. Prova hålla upp och passa in krukan. När den är som du vill ha den knyter du en knut under krukan. Klipp av trådarna om de är för långa. Ta-daa!
 
 
Lite bilder på resultatet!
 
 
Går ju såklart att experimentera mer med olika knutar (googla makramé), fler träkulor osv. Det ska i alla fall jag göra så stay tuned om ni gillade den här.
 
Såg ni förresten katten på första bilden? Det är ju alltid lite extra spännande att pyssla med garn, trådar och snören när det är katter i närheten. Ser ofta ut så här.
 
 
Publicerat i DIY
Taggar: ampel / bomull / makramé / trä / träkulor
Kommentarer (1)