Saffransbullar med vit choklad.

Jag är inte så mycket för traditionella lussebullar så här bakades det istället saffransbullar fyllda med vit choklad som blev riktigt goda om jag får säga det själv!
 
Ingredienser:
Deg
- 200 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 gram jäst för söta degar
- 2 st kuvert saffran
- 2 dl socker
- 0,5 tsk salt
- 14 dl vetemjöl + lite till utbakningen
 
Fyllning
- 75 gram rumsvarmt smör
- 200 gram hackad vit choklad
- 0,75 dl socker
 
Garnering
- 1 st uppvispat ägg
- Pärlsocker
 
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
2. Smula ned jästen i en bunke, häll över smörmjölken och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, socker, salt och tillsist mjölet, lite i taget. Arbeta samman till en jämn deg. Låt degen jäsa i ca 30 minuter under bakduk.
3. Dela degen i två delar, och kavla ut den ena till en rektangulär platta. Bred ut hälften av det mjuka smöret, strö över hälften av chokladen och hälften av sockret. Rulla ihop plattan på längden och skär sedan den i skivor, som läggs i bullformar på en plåt. Gör samma sak med den andra halvan av degen.
4. Låt bullarna jäsa på plåtarna, under varsin bakduk, i 20-30 minuter.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, 10-15 minuter.
 
 
Hittade receptet här.