Citronkola.
Blev inte många sorters julgodis, blev mest gamla godingar. De här var dock nya för i år! Blev väldigt många så jag behöll några och gav bort några i julklapp. Här kommer recept!
Ingredienser:
5 3/4 dl strösocker
3 st citroner
125 gram med smör
350 gram vit choklad
225 gram kokosfett (jag minskade ner till 200 gram)
Behövs: kökstermometer
Gör så här:
Tvätta och riv av det gula skalet från alla citronerna ner i en kastrull. Pressa sedan ur all saft ur citronerna ner i kastrullen. Koka upp socker, saft och skal tills sockret har smält. Sila det och häll tillbaka i kastrullen. Låt sjuda upp och koka upp till 115 grader. Tillsätt då smöret och låt fortsätta koka upp till 120 grader. Pensla med kallt vatten på kanterna av kastrullen för att förhindra sockret att karamelliseras under koktiden. Rör ner den vita chokladen och rör smeten blank, Tärna ner kokossmöret och låt smälta under omrörning. När smeten är blank häll upp i en stor form klädd med bakplåtspapper, eller två mindre.
Låt kallna innan du skär upp med en vass kniv.
Fungerar utmärkt att frysa.
