Pumpapaj.

Ni ska såklart få receptet på pumpapajen också. Ingen av oss hade testat pumpapaj tidigare så vi var lite nervösa innan men det var ju supergott! Här kommer receptet.
 
Ingredienser
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g Smör
  • 1 äggula
Fyllning
  • 4 dl grovhackad pumpa
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm salt
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
Gör så här:

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.

 

 
Receptet hittade vi här.
Publicerat i Bakat