DIY - Virkad bikinitop.

I somras virkade jag en bikinitop som jag ännu inte visat här. Min tanke var att jag skulle rita upp mönstret först så att den som vill kan göra en likadan. Det dröjde dock lite längre än vad jag hade tänkt men nu är i alla fall mönstret uppritat och klart!
 
...och det är November. Kanske inte den månad som man tänker att man ska börja virka en bikini. Eller så är det kanske det? För att kunna drömma sig bort från minusgrader och mörker till sommarvärmen och de ljusa nätterna som kommer och för att slippa känna stress över att hinna färdigt.
 
 
Och mönstret har ni nedan. Mitt första alldeles egenskapade mönster, kan inte låta bli att känna mig lite stolt! Och imponerad av mönsterskapare, okej att hitta på ett eget mönster men att rita upp det var lättare sagt än gjort. Hoppas ni kan uttyda min ritning, blev bitvis lite grötigt..
 

Du börjar alltså virka vid den gula pricken sen virkar du så många varv du tycker behövs för att topen ska passa dig. Jag gjorde 14 varv innan jag påbörjade uddkanten. Uddkanten anpassas upptill så att en udd hamnar i mitten. Virka två likadana "kupor". 
 
Sen är det dags att virka ihop kuporna. Och här inser jag att jag nog har missat en del i mönstret jag har ritat upp, beroende på hur man vill göra vill säga. Ska försöka förklara med två alternativ.

Alternativ 1 - Vill du bara ha den dekorativa nederkanten där kuporna är kan du göra som mönstret jag har ritat upp. Alltså virka stolpar hela vägen på nederkanten på kupa nr 1 och bara fortsätta på kupa nr 2. och sen fortsätta mönstret som vanligt.

Alternativ 2 - Vill du ha den dekorativa nederkanten runt hela börjar du och gör en rad luftmaskor i den längd som behövs för att nå till mitten på ryggen, fortsätter med smygmaskor på kupornas nederkant och en lika lång rad luftmaskor på andra sidan. För att sedan fortsätta med stolpar enligt mönstret ovan.
 
 
Knytbanden runt nacken virkar du så långt som det behövs och uddkanten ungefär till knytpunkten. Sy fast hyskor baktill för att kunna stänga. Alternativt gör man knytband även där.

Antingen kan du anse dig färdig här men jag kände att jag skulle känna mig mer bekväm om den var fodrad. Så jag tog faktiskt "stoppningen" från en gammal bikini och sydde fast på insidan av kuporna. 
 
 
Seså, börja drömma om sommaren 2018 nu och virka dig en bikinitop!
 
...får nog påminna er till våren igen.
Publicerat i DIY / Virkat
Taggar: beach 2018 / bikini / virkad
#1 / / Siobhan:

Hej,

Först och främst gud vilken snygg du är verkligen super duktig! Sen har jag en fråga vilken kupa hade du när du gjorde denna?

Hälsningar,

Siobhan

#2 / / Sofia:

Hej! Vilket garn och vilken storlek på virknål använde du?