Bittes äppelpaj.
Som sagt, en hel del bakning har det blivit. Vi fick hemmaodlade äpplen av Gustavs föräldrar så jag tog tillfället i akt och gjorde en äppelpaj.
Ingredienser:
Ingredienser:
6 äpplen (à 130 g)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smölt smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingrediense utom äpplena.
3. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vanlijvisp.
Knäckig och god blev den! Ett tips är att strö över lite kanel, äpple och kanel är ett säkert kort. Receptet hittade jag här.
Ni får gärna mer äpplen! Vi har plockat över 400 redan, alla från backen.Så än är de som hänger kvar i trädet oplockade. Det finns mkt man kan göra med äpplen.